Autovelox: necessità di aumentare la sicurezza stradale o di portare soldi al bilancio? Una storia con sapore di scandalo politico arriva dalla Francia, dove l’efficacia degli autovelox è messa in dubbio. Ma per un motivo discutibile. Radarele: trebuie să crească siguranţa rutieră sau să aducă bani la buget? O ştire cu iz de scandal politic ne parvine din Franţa, unde eficacitatea radarelor de tronson este pusă sub semnul îndoielii. Dar dintr-un motiv discutabil. Franţa este una dintre ţările europene în care ultimii ani au văzut o creştere foarte mare a numărului de aparate radar montate pe autostrăzile şi şoselele din Hexagon. Un demers lăudat de guvernul francez, deoarece încă după primul an de funcţionare amenzile înregistrate au acoperit fără probleme investiţia, iar pe viitor aceste radare se estimează că vor fi foarte profitabile pentru bugetul de stat. Recent, un senator francez, Vincent Delahaye pe numele său, a ridicat problema investiţiilor în aşa-numitele radare de tronson – genul de radar care calculează viteza medie a maşinilor pe o anumită porţiune de autostradă, ceea ce-i face pe mulţi şoferi să nu mai încerce să depăşească viteza legală. Ei bine, conform senatorului, investiţia în radarele de tronson nu este profitabilă! Cele 20 de radare de tronson care urmează să fie montate pe autostrăzile franţuzeşti în 2014 necesită un buget de 3 milioane de euro, însă, datorită eficienţei pe care am subliniat-o mai devreme, se estimează că nu vor ”produce” aşa multe amenzi. Ca idee, cu banii pentru 20 de radare tronson se pot achiziţiona şi monta pe autostrăzi şi şosele 50 de radare obişnuite, cărora şoferii le ”cad pradă” mult mai des şi mai uşor. Iată, deci, un exemplu non-românesc de gândire politică aiurea: deşi principalul scop al radarelor ar trebui să fie creşterea siguranţei rutiere, prin ”calmarea” vitezomanilor şi scăderea probabilităţii de accidente cauzate de viteză, unii aleşi ai neamului pun pe primul plan profitabilitatea radarelor! În România, care credeţi că e situaţia cu necesitatea radarelor: SUNT PENTRU SIGURANŢĂ SAU PENTRU A ADUCE BANI LA BUGET? http://www.promotor.ro/masini-noi/news/radarele-trebuie-sa-creasca-siguranta-rutiera-sau-sa-aduca-bani-la-buget-11788613

Autovelox: necessità di aumentare la sicurezza stradale o di portare soldi al bilancio? Una storia con sapore di scandalo politico arriva dalla Francia, dove l’efficacia degli autovelox è messa in dubbio. Ma per un motivo discutibile.

Radarele: trebuie să crească siguranţa rutieră sau să aducă bani la buget? O ştire cu iz de scandal politic ne parvine din Franţa, unde eficacitatea radarelor de tronson este pusă sub semnul îndoielii. Dar dintr-un motiv discutabil.

Franţa este una dintre ţările europene în care ultimii ani au văzut o creştere foarte mare a numărului de aparate radar montate pe autostrăzile şi şoselele din Hexagon. Un demers lăudat de guvernul francez, deoarece încă după primul an de funcţionare amenzile înregistrate au acoperit fără probleme investiţia, iar pe viitor aceste radare se estimează că vor fi foarte profitabile pentru bugetul de stat.

Recent, un senator francez, Vincent Delahaye pe numele său, a ridicat problema investiţiilor în aşa-numitele radare de tronson – genul de radar care calculează viteza medie a maşinilor pe o anumită porţiune de autostradă, ceea ce-i face pe mulţi şoferi să nu mai încerce să depăşească viteza legală.

Ei bine, conform senatorului, investiţia în radarele de tronson nu este profitabilă! Cele 20 de radare de tronson care urmează să fie montate pe autostrăzile franţuzeşti în 2014 necesită un buget de 3 milioane de euro, însă, datorită eficienţei pe care am subliniat-o mai devreme, se estimează că nu vor ”produce” aşa multe amenzi.

Ca idee, cu banii pentru 20 de radare tronson se pot achiziţiona şi monta pe autostrăzi şi şosele 50 de radare obişnuite, cărora şoferii le ”cad pradă” mult mai des şi mai uşor.

Iată, deci, un exemplu non-românesc de gândire politică aiurea: deşi principalul scop al radarelor ar trebui să fie creşterea siguranţei rutiere, prin ”calmarea” vitezomanilor şi scăderea probabilităţii de accidente cauzate de viteză, unii aleşi ai neamului pun pe primul plan profitabilitatea radarelor!

În România, care credeţi că e situaţia cu necesitatea radarelor:

SUNT PENTRU SIGURANŢĂ SAU PENTRU A ADUCE BANI LA BUGET?

http://www.promotor.ro/masini-noi/news/radarele-trebuie-sa-creasca-siguranta-rutiera-sau-sa-aduca-bani-la-buget-11788613

This entry was posted in Aifvs and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s